• 123 Bad

Nytt bad med stramt budsjett?

Å rehabilitere baderom er en betydelig investering for mange, og det er ikke alltid ønskene samsvarer med budsjett. Vi vil derfor i denne artikkelen komme med tips og hint som kan gi deg drømme badet innenfor ditt budsjett.


Å rehabilitere bad er et omfattende arbeid og det er strenge normer vi følger når vi bygger bad. Dette gjør at det ligger veldig mange arbeidstimer bak bygging av badet, og mye av dette arbeidet er nødvendig for at vi skal være sikker på at badet skal vare i mange år. Det er likevel noen enkle grep som kan begrense arbeidsmengden.


Baderomspanel:

Baderomspanel har i mange år hatt et litt ufortjent dårlig rykte, og mange forbinder baderomspanel med de ofte blå marmoriserte platene fra 70-tallet.

Heldigvis har det vært en utvikling både i utseende og kvalitet, og det finnes nå et stor utvalg av ulike mønster og overflater.

Baderomspanel er ferdig membranisert og kan monteres rett på eksiterende stenderverk.


Malte vegger:

Malte vegger er et alternativ til fliser og baderomspanel.

Selv om det kanskje høres litt rart ut så er det godkjent så lenge veggene er malt med et våtromsgodkjent system. Man kan male på ulike typer underlag, men ofte bruker man gips som sparkles og males. Om man planlegger å dusje direkte på veggene, bør man likvel vurdere å bruk flis på veggene i dusjsonen.

Frittstående toalett:

Vegghengt toalett er den nye standarden innenfor toaletter. Den henger på veggen noe som gjør badet mer elegant og enklere å rengjøre, men den er også forbundet med en betydelig ekstra kostnad. En vegghengt toalett har en skjult sisterne som monteres inni veggen. Dette medfører at man må forsterke veggen for å tåle belastningen og det må bygges en membrankasse til sisternen. I tillegg kommer selve sisternen og toalettskålen.

En frittstående toalett derimot ha alt dette i en skål, som monteres direkte på avløpet uten noen endringer i konstruksjon.


Taklampe:

Belysning står også ofte for en betydelig del av kaken.

Mange ønsker seg innfelte downlights i tak, dette er sømløst og elegant men også veldig dyrt. Om man kan nøye seg med en fin taklampe kan man begrense kostnadene med belysning med så mye som 90 %.

Husk at det egne krav til baderomslampers klassifiserte tetningsgrad avhengig av lampens plassering.


Ta kontakt med oss i dag hvis du ønsker å se om vi kan hjelpe deg med å skape ditt drømme bad, innenfor ditt budsjett.


1,435 views0 comments

Recent Posts

See All